User Tools

Site Tools


blockgroups-nl

Kritische secties & Blokgroepen

Wat is een kritische sectie of een blokgroep?

Een blokgroep zijn twee of meer blokken die aan elkaar zijn gekoppeld. Blokgroepen zijn oorspronkelijk gemaakt om manueel te rijden in track driver systemen zoals Dinamo.

Blokgroepen kunnen ook worden gebruikt om blokkeringen te voorkomen bij het automatisch rijden. Dit kan worden gedaan door de blokgroep in te stellen als een "kritische sectie". Als als bij een kritische sectie een loc door één of meer van de blokken van heen moet zullen alle blokken in de blokgroep worden gereserveerd voor die loc. Zie Kritische sectie voor meer informatie.

Hoe werkt dit

Track driver systemen

Voor track driver systemen is het "Vertrek blok" het eerste blok. Alle blokken daarna zijn de gekoppelde blokken.

Kritische secties

Als een blokgroep is ingesteld als een "Kritische sectie" is ingesteld zullen eerst alle blokken worden gereserveert voordat de loc één van de blokken mag binnen rijden. De "Vertrek blok" selectie zal worden uitgezet worden om verwarring te voorkomen met de originele bedoeling van Blok Groepen.


Voorbeelden


Hier dienen de blokken A1 en A2 te zijn gegroepeerd en ingesteld als een "kritische sectie" om een blokkering te voorkomen. Als een trein blok A1 of A2 binnen wilt rijden worden dan beide blokken gereserveerd. Bij het verlaten van de blokgroep worden beide blokken weer vrij gegeven.

blockgroups-nl.txt · Last modified: 2019/08/27 11:08 by vt601