User Tools

Site Tools


route-nl

Rijwegen

InhoudRocrail-ObjectenHet Programma


route.jpg

—- Rijwegen vormen de verbindingen tussen de blokken


In rijwegen worden de wissels en kruisingen, en de stand vastgelegd ,die nodig zijn om van het ene blok naar het andere te kunnen rijden. Ook vaste kruisingen worden vastgelegd om aanrijdingen te voorkomen. Een kruising heeft geen adres, maar moet wel als actief element vastgelegd worden zodat deze dan per actieve rijweg vrijgegeven kan worden.Een decoderadres kan dan 0 gelaten worden.

Een rijweg is alleen bruikbaar als een trein alle wissels en kruisingen kan reserveren.

Een rijweg wordt vastgelegd om bijvoorbeeld van blok b1 naar blok b4 te kunnen rijden. Indien het ook wenselijk is om van b4 naar b1 te rijden moet dit apart worden aangegeven in de eigenschappen.

Voorbeeld:

Wissel w1 is een normaal wissel dat om te zetten is. Kruising w2 is niet niet om te zetten en heeft dus maar één stand . Dus van b3 naar b5, en van b2 naar b4 zijn beide uit gesloten. Maar stel er staat in beide blokken b2 en b3 een trein, die beide door willen rijden, dan bestaat er een gevaar dat zij botsen op de kruising w2. Daarom is het van belang om kruisingen en wissels die open gereden kunnen worden, ook in de rijweg op te nemen zodat deze alleen voor één rijweg vrij gegeven kan worden.

De rijwegen die in dit voorbeeld mogelijk zijn:

van blok naar blok stand w1 stand w2
b1 b2 links -
b1 b3 recht -
b2 b5 - recht
b3 b4 - recht
route-nl.txt · Last modified: 2019/08/28 09:34 by vt601